Hogyan kell módosítani egy fájl létrehozási dátumát?

Létrehozás dátuma, módosítás dátuma, hozzáférés dátuma. Néha jó lenne módosítani ugye? Az idő repül, a határidő néha pedig beton. Oda ahová indulunk nincs szükség utakra McFly, csak internet kell a doksi időutaztatáshoz!

hogyan_kell_modositani_egy_dokumentum_letrehozasi_datumat.jpg

Egy KKV életében bizony előfordul, hogy egy kép, egy Word, vagy Excel módosítási dátumának szeretnénk valami mást megadni, mint amit a rendszer utolsóként generált. (Szövegszerkesztési munkákhoz én például jobban szeretem a Google Docs felületét, mert azonnali Drive-os tárolást kapok, de most az időutazáshoz Word-öt fogunk használni.) Azért írom ezt a cikket, mert az én életemben is jelentkezett ez a probléma. Kínába kellett küldeni egy dokumentumot, de nem sikerült időre. Nézzünk akkor valamilyen megoldást!

1.Mission (im)possible

Az ember azt hinné, hogy valamilyen komoly hekker tudásra lesz szükség, pedig dehogy! Semmi technika maxi csalás khm, akarom mondani időutazás. 

Windowson nincs más teendő, mint letölteni az AttributeMagic szoftvert innen, és máris lehet módosítani mindent. Az ingyenes verzió, már a kicsomagoló felületről futtatható, gyors, menő, és metál.

attributemagic.png

Ábra 1: A szoftver működés közben (Forrás: AttributeMagic)

FIGYELEM!

Ezzel a cikkel nem az volt a célom, hogy megtanítsam a mélyen tisztelt KKV vezetőket arra, hogy hogyan kell csalni. Csak szerettem volna a kezetekbe adni egy eszközt, hogy ha a körülmények kiszolgáltatott áldozataivá váltok, legyen lehetőségetek megvédeni magatokat. Semmi relativizálás, de olyan, mint a kés. Ha orvos kezeli sziámi ikrek fejét lehet szétválasztani vele, de gyilkos szerszám, ha nem vigyázunk. Szóval: FELELŐSSÉGGEL!