3+1 tipp: mit lehet kezdeni 20 millióval manapság a fővárosi ingatlanpiacon?

20 millió rengeteg pénz, de vajon mire elég manapság Budapesten? Egy aránylag előteremthető összeg, ami hamar elolvad egymilliós négyzetméter ár mellett.

rush-streets-of-budapest-hungary-at-night-picjumbo-com.jpg

A GDN ingatlan tulajdonosa Gadanecz Zoltán 3+1 tippje következik:

1. Belváros szélén, kicsi felújítandó

Nagyon röviden így lehetne összefoglalni az üzenetet. A belvárosban ennyi pénzből már nem, legfeljebb a belváros széle felé lehet labdába rúgni, például a 7. kerület külső részén. Titkos lakástipp itt.

Ezek leginkább felújítandó lakások, vagyis költeni kell még rá, mielőtt az első legénybúcsús aribnb turista álomra hajtja kótyagos fejét.

2. Kicsit kijjebb, kicsit kisebb

14., 15., 4. kerületekben lehet még kapni viszonylag használható lakásokat az említett 20 millióért, és egy kis szerencsével szerzünk valamit, amit nem is kell annyira felújítani, és talán nem is kell vele olyan nagyon sokat szenvedni. Ha hosszútávú bérbeadásra keresünk lakásokat, akkor ez lehet a legjobb választás. 30-35 négyzetméter környén tehát még vannak lakások ennyiért. Titkos tipp1, és Titkos tipp2

3. Újat, papírról

Épülő lakóparkokban vásárolt lakásokról rengeteg rémtörténetet lehet hallani, be nem fejezett lakások, utólag egyoldalúan módosított szerződések, rettenetes kivitelezési hibák. És még állítólag a válság is a nyakunkon. Ettől függetlenül vonzó ötlet, hogy 20 millióért veszünk valamit, ami néhány év múlva akár az értéke többbszörösét is fogja érni, szép környezetet biztosít, remélhetőleg jó lakóközösséggel. 

Hátrány, hogy ezt a pénzt egy-két évre bizony be kell tolni a projektbe. Tanács: le kell informálni az építtetőt, és ha nem sürgős a költözés, akkor bele kell vágni.

+1. Az árak nem nőnek, de csökkenni sem fognak

Aki kézdörzsölgetve és kuncogva várja a válságot állítólag rosszul teszi, az árak növekedése megállt, de zuhanásra nem lehet számítani.

 

Címkék: budapest, ingatlan, kkv, gdn